Microdermabrasie

Deze multi-inzetbare behandeling is een van onze vaste favorieten!

Tijdens de behandeling wordt met behulp van zeer fijne kristallen de opperhuid gepolijst waardoor, onder andere, de werkstoffen beter opgenomen worden en de stofwisseling van de huid geprikkeld wordt. Deze huidverbeterende behandeling is voor elk huidtype, alle leeftijden, bijna elk lichaamsdeel en veel huidproblemen in te zetten.

Wat doet de microdermabrasie? 

Onze huid bestaat uit een aantal lagen die naarmate we ouder worden steeds langzamer gaan delen en slechter met elkaar communiceren. Hierdoor wordt de bovenste (dode) huidcellenlaag dik en hard. Je mooie producten kunnen minder goed de juiste werkstoffen bij de andere huidlagen afleveren en de huidstructuur wordt grover en onregelmatiger van kleur. Doordat wij een klein deel van deze dode huidcellen opschuren stimuleren wij de doorbloeding, de celdeling en de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Uw huid wordt dus actiever, egaler en zal meer stralen. Dit is de meest natuurlijke, minst ingrijpende methode om uw huid structureel te verbeteren.

U kunt de behandeling los doen als boost of in kuurverband voor huidverbetering.

Het effect van de microdermabrasie:
• Fijne lijnen, rimpels en littekens worden direct verminderd.
• Extreme hydratatie door betere opname van werkstoffen.
• Verfijnt de huidtonus en huidconsistentie.
• Vermindert wallen onder de ogen.
• Vermindering van hyperpigmentatie.
• Vermindering van acne littekens.
• Vermindering van grove poriën.
• Stralende teint.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Een complete behandeling bestaat uit het dubbel reinigen van het gezicht, hals en decolleté waar een speciaal masker volgt om de doorbloeding te stimuleren. Hierna exfoliëren wij de huid en passen een lichte peeling toe die de eerste dode huidcellen zal verwijderen. De microdermabrasie is in de standaard behandeling tot en met de kaaklijn, u kunt voor meer zones dit gemakkelijk bij boeken. Na de microdermabrasie verwijderen wij eventuele onzuiverheden en er volgt een masker en dag/nacht verzorging afgestemd op uw huidbehoefte.

Na de behandeling wordt aangeraden om uw huid met extra zorg te behandelen. Uw bovenste ‘schild’ is verdund en daarom gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Beschermd deze daarom met factor 30 of hoger, ook in de winter! Uw huid kan naderhand  een aantal dagen iets droog of trekkerig aanvoelen en licht gaan schilferen. Onze specialisten kunnen u een passend thuisproduct adviseren om dit gevoel te verminderen en het ‘herstel’ te bevorderen. Vermijd directe straling en hitte; sauna, zonnebank, zon, sporten tot de huid is hersteld.

Vergoeding van de zorgverzekaar is vaak mogelijk.